Hochwald neemt zuivelmerk Tuffi over van Müller

Het Duitse Bundeskartellamt heeft de overname van Tuffi door de zuivelonderneming Hochwald Foods goedgekeurd. Daarmee is de aankoop rond.

Hochwald+neemt+zuivelmerk+Tuffi+over+van+M%C3%BCller
© Pixabay

Het merk werd vorig jaar door Royal FrieslandCampina samen met enkele andere andere onderdelen verkocht aan de ondernemingsgroep Theo Müller. Maar die moest een deel afstoten in het kader van de mededingingswet.

Hochwald verwerft met de overname ook de licentie voor de productie en verkoop van rijstpudding onder het merk Landliebe, waarmee het dessertassortiment wordt uitgebreid. De melk die bij Hochwald wordt verwerkt is afkomstig van de coöperatieleden. In Noordrijn-Westfalen zijn in totaal zevenhonderd melkleveranciers bij de onderneming aangesloten, zoals in de regio's Nederrijn, Rijnland, Bergse Land, Eifel en Sauerland.

'De overname van het regionale merk Tuffi is voor ons een goede gelegenheid om ons distributieconcept te optimaliseren', zegt CEO Detlef Latka van Hochwald. 'Met ons melkwinningsgebied bestrijken we de deelstaten Saarland, Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Hessen. En met onze regionale merken bestrijken we nu hetzelfde gebied, met uitzondering van Hessen. Zo zorgen we voor korte afstanden van melkleverancier tot consument.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer