Duits kartelambt keurt overname deel FrieslandCampina door Theo Müller goed

Zuivelconcern FrieslandCampina mag een deel van zijn Duitse activiteiten verkopen aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller. Het Bundeskartellamt, de Duitse mededingingsautoriteit, heeft de overname goedgekeurd op voorwaarde dat een aantal bedrijfsonderdelen aan derden wordt doorverkocht.

Duits+kartelambt+keurt+overname+deel+FrieslandCampina+door+Theo+M%C3%BCller+goed
© FrieslandCampina

De afgelopen zomer aangekondigde verkoop van een deel van de Duitse activiteiten aan de Unternehmensgruppe Theo Müller gaat nu dus door. Om te voorkomen dat Unternehmensgruppe Theo Müller op bepaalde onderdelen een te groot marktaandeel van meer dan 40 procent krijgt, is het merk Tuffi verkocht. Voor het merk Landliebe heeft de Duitse onderneming de licenties ondergebracht in een andere onderneming. De Unternehmensgruppe Theo Müller mag daardoor zelf dit merk niet meer voeren.

De Unternehmensgruppe Theo Müller blijft in Duitsland de bekende merken Müller, Weihenstephan en Sachsenmilch voeren.


FrieslandCampina en de Unternehensgruppe Theo Müller behoren in Duitsland bij de top tien van melkverwerkers. FrieslandCampina had in 2021 een jaaromzet van 11 miljard euro en in 2022 14 miljard euro. De jaaromzet van de Unternehmensgruppe Theo Müller was 7 miljard euro in 2021.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer