Belgische BBB mikt op verkiezingen in 2024

De Belgische tegenhanger van de BoerBurgerBeweging, afgekort ook BBB, wil in 2024 meedoen met de parlementsverkiezingen in Vlaanderen.

Belgische+BBB+mikt+op+verkiezingen+in+2024
© Dirk Hol

In Vlaanderen staat BBB voor BoerBurgerBelangen. Initiatiefnemer is boerendochter Tine Hermans uit Merksplas in de provincie Antwerpen. De Vlaamse BBB begon als Facebookpagina, maar deze werd in korte tijd zo populair dat Hermans tijdens een tv-optreden afgelopen weekend aankondigde dat haar BBB nu ook een politieke partij wordt.

Hermans wil met haar partij de boerenbelangen en die van het platteland in het algemeen behartigen. Andere partijen die dat in België doen, zijn Vlaams Belang en CDA-zusterpartij CD&V. Bij die partijen aansluiten wil Hermans niet. In het tv-programma De zevende dag zegt ze dat ze met een nieuwe partij beter de belangen kan behartigen. 'Ik volg het stikstofdossier al een jaar. Ik heb dagelijks, wekelijks gesprekken met landbouwers. Ik weet waar het om gaat, ik weet wat het met hen doet.'


De huidige Vlaamse landbouwminister, Jo Brouns van CD&V, vroeg Hermans in het tv-programma om zich bij zijn partij aan te sluiten omdat Vlaanderen niet gebaat zou zijn bij een politiek versnipperd landschap.

De Nederlandse BBB is niet betrokken bij de oprichting van de Vlaamse geestverwant. 'Maar wij juichen dit initiatief natuurlijk van harte toe', twitterde Caroline van der Plas na de eerste berichten over navolging in Vlaanderen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer