Eerste melkveebedrijf in Vlaanderen met acht Lely-melkrobots

Op het melkveebedrijf van Kimberly en Jens Vleugels in het Belgische Meerhout staan sinds februari 2023 acht Astronaut A5-melkrobots van Lely. Het bedrijf in Vlaanderen telt zo'n vijfhonderd koeien.

Eerste+melkveebedrijf+in+Vlaanderen+met+acht+Lely%2Dmelkrobots
© Lely

Het echtpaar investeerde in 2012 in vijf Astronaut A4-melkrobots. Die zijn elf jaar later allemaal vervangen door een Astronaut A5. Tot voor kort werden er ook nog koeien in een melkstal gemolken, maar daarvan namen de melkveehouders eveneens afscheid.

Daar kwamen drie extra A5-melkrobots voor in de plaats, waardoor het totaal op acht staat. De oude A4's waren nog niet afgeschreven en kregen een tweede leven op een ander melkveebedrijf. Familie Vleugels wordt door Lely nu bestempeld als Dairy XL-bedrijf en behoort daarmee tot de Red Cow Community. Het eerste in Vlaanderen.

In de Red Cow Community zitten bedrijven die minimaal acht melkrobots hebben geïnstalleerd of minimaal vijfhonderd melkkoeien voeren met een voerrobot. Lely wil deze grote bedrijven wereldwijd samenbrengen, zodat ze van elkaar kunnen leren en nog efficiënter kunnen werken. Inmiddels zijn er 305 van deze XL-bedrijven in 26 verschillende landen. De Benelux telt er zeven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer