Slimme boomzaden maken snelle herbebossing mogelijk

Zaadverbeteringsbedrijf Incotec en natuurhersteller Land Life werken samen in een project om innovatieve zaadtechnologie te gebruiken voor boomzaden. Hierdoor is het mogelijk om grotere stukken land in te zaaien voor herbebossing.

Slimme+boomzaden+maken+snelle+herbebossing+mogelijk
© Land Life

De samenwerking is volgens Incotec en Land Life gebaseerd op een gedeelde focus op innovatie om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Incotec is specialist in zaadverbetering, zoals primen, coaten en pilleren. Het verbeteren van zaaizaden is al gangbaar in de land- en tuinbouw, maar tot nu toe nog niet zozeer gebruikt voor herbebossing.

Technologische innovaties zijn voor Land Life cruciaal om de herbebossingsprojecten op te schalen en succesvoller te maken. Incotec selecteert en behandelt de beste boomzaden en brengt daarna een coating om het zaad aan die verder helpt om het planten en de kieming van de zaden te verbeteren. Hierdoor stijgen de slagingskansen van de inzaai en wordt het plantseizoen verlengd.


Significant logistiek voordeel

Conventionele aanplant wordt volgens Land Life beperkt door de lengte van het regenseizoen, waardoor het niet mogelijk is om het gewenste areaal aan te planten. Slimme boomzaden, zoals de organisatie het noemt, bieden een significant logistiek voordeel waarmee herbebossing kan worden versneld.

De eerste slimme boomzaden worden nu al ingezet op locaties in Colorado (Verenigde Staten), Victoria (Australië) en Noord-Spanje.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer