Pop Vriend Seeds biedt nieuwe zaaizaadbehandeling bonen en spinazie

Met KWS Initio biedt zaadfirma Pop Vriend Seeds een nieuwe zaaizaadbehandeling voor de teelt van bonen en spinazie. Het is een voedingsrijke coating die de wortelontwikkeling stimuleert en zorgt voor een sterke en uniforme start.

Pop+Vriend+Seeds+biedt+nieuwe+zaaizaadbehandeling+bonen+en+spinazie
© Job Hiddink

De kans is daardoor groter dat het gewas zijn volledige groei- en opbrengstpotentieel kan bereiken, meldt Pop Vriend Seeds. Uit proeven van het veredelingsbedrijf blijkt dat de planten met KWS Initio een grotere tolerantie vertonen bij ongunstige omstandigheden.

'Onze onderzoeken met bonen op diverse locaties in Europa tonen in 66 procent van de gevallen een verhoogde groeikracht in vergelijking met onbehandeld zaad', zegt Anita van Nieuwenhoven, Seed Treatment Specialist bij Pop Vriend Seeds en KWS Vegetables. 'Bij spinazie zien we in 75 procent van de proeven een hogere opkomst van spinazieplanten met KWS Initio.'


Extra service

Pop Vriend Seeds biedt vanaf 1 januari 2023 KWS Initio voor twee jaar lang aan als serviceproduct in Europa en Turkije. Concreet betekent dat telers die bonen- of spinazierassen van Pop Vriend Seeds telen, KWS Initio als extra service krijgen. KWS introduceerde Initio al in 2019 voor mais en later ook voor onder meer suikerbieten en granen.

Van oorsprong is Pop Vriend Seeds een Nederlands groenteveredelingsbedrijf en actief in meer dan honderd landen wereldwijd. Sinds 2019 maakt het bedrijf deel uit van KWS. Dat is een Duits familiebedrijf dat zich richt op plantenveredeling voor suikerbieten, mais, granen, olie- en eiwitplanten, vanggewassen en groenten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer