Sjaak van der Tak: 'Verkiezingsuitslag vraagt om echte koerswijziging'

De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen vraagt om een echte koerswijziging. Dat zegt LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak die de uitkomst belangrijke winst voor boeren en tuinders noemt.

Sjaak+van+der+Tak%3A+%27Verkiezingsuitslag+vraagt+om+echte+koerswijziging%27
© dirk hol

Van der Tak stelt dat de BBB een aardverschuiving heeft gerealiseerd. 'Het kabinet en de provincies moeten de grote plannen, met name de aanpak van stikstof, nu aanpassen zodat er meer draagvlak voor dit beleid ontstaat.' Volgens de LTO Nederland-voorzitter laat de samenleving zien hoeveel belang ze hecht aan een goede toekomst voor boeren en tuinders in Nederland.


De noodkreet van de agrarische sector klinkt stevig door in de stem van de kiezer, concludeert LTO die zegt verheugd te zijn met dit signaal. Van der Tak: 'Wij feliciteren Caroline van der Plas van harte met deze enorme overwinning.'Als belangenbehartigingsorganisatie is LTO 'politiek kleurenblind', geeft hij aan. 'Wij werken samen met alle partijen. Verschillende onderwerpen kennen verschillende voor- en tegenstanders. Deze uitslag laat zich echter maar op één manier vertalen: er moet ruimte komen voor realistische doelen en nieuw draagvlak voor het landbouwakkoord en de stikstofaanpak.'


FDF

Ook Farmers Defence Force (FDF) concludeert dat de uitslag steun vanuit de samenleving aan boeren laat zien en niet aan de coalitie. 'De komende dagen worden er weer heel wat Nederlandse vlaggen andersom opgehangen om de burgers te bedanken', zegt Sieta van Keimpema namens FDF. 'De houdbaarheid van dit kabinet is voorbij, het zou verstandig zijn als er nu nieuwe verkiezen uitgeschreven gaan worden. Ze moeten zeggen: we hebben de boodschap begrepen, een andere ploeg moet het nu doen.'


Agractie

Agractie stelt dat Nederland 'een ruk naar redelijkheid' heeft gemaakt en er 'twee stoelpoten van het kabinet zijn weggezaagd'. 'Wanneer de coalitiepartijen hun wonden gelikt hebben en toch willen doorgaan met hun desastreuze plannen richting het Nederlandse platteland zullen wij niet rusten voor de laatste stoelpoten ook weggezaagd zijn', meldt Agractie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer