CDA-lijsttrekker Drenth: 'BBB Gelderland wil ons stikstofbeleid voortzetten'

De CDA-vlag bij landbouwgedeputeerde Peter Drenth van provincie Gelderland hangt nog fier in top. De lijsttrekker wil best samenwerken met de BBB op het gebied van stikstof en denkt ook dat dit kan. 'Ik wil BBB feliciteren met de winst. Die partij heeft in eerdere debatten aangegeven dat het Gelders stikstofbeleid ook het beleid is dat ze wil gaan voeren. Dat zal dus het onderwerp van gesprek worden.'

Drenth kijkt daarbij niet naar de keuzes die het CDA landelijk maakt. 'Ik sta voor de lijn die we als CDA Gelderland hebben ingezet, dat is voor mij leidend. Niet wat andere provincies doen of wat het Rijk doet, maar wel wat in de wet staat.' De CDA-vlag haalt hij later deze week weer naar beneden, geeft de landbouwgedeputeerde aan. 'Ja, die hangt er alleen tijdens de verkiezingen. Daar komt de Achterhoekse weer voor terug.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer