Van der Wal: stikstofbeleid zal hoe dan ook overeind blijven

Hoewel veel burgers met hun stemgedrag hebben aangegeven problemen te hebben met de stikstofplannen van het kabinet, verwacht stikstofminister Christianne van der Wal dat een groot deel van het stikstofbeleid overeind zal blijven.

Van+der+Wal%3A+stikstofbeleid+zal+hoe+dan+ook+overeind+blijven
© Dirk Hol

De minister beaamt dat er door Nederlanders is gestemd tegen de stikstofaanpak. 'We weten dat mensen er problemen mee hebben. Het is ook een ingewikkeld dossier met veel impact op veel mensen', zegt Van der Wal tegen RTL Nieuws in reactie op de verkiezingsuitslag.

De minister verwacht dat het beleid desondanks overeind blijft. 'Stikstofbeleid niet doorvoeren gaat niet samen met huizen bouwen en investeren in de economie. Zonder stikstofbeleid kun je gewoon geen vergunningen verlenen. Ik ben ervan overtuigd dat provincies tijdens de onderhandelingen daarin toch ook weer keuzes moeten maken.'


Volgens Van der Wal kan Nederland het zich simpelweg niet permitteren om nu op de rem te trappen. 'We hebben dit dossier decennialang voor ons uitgeschoven. Uitstellen kan niet, ook juridisch gezien niet. Het is een zure conclusie, maar die luxe hebben we niet meer. Zo erg hebben we het laten gebeuren in Nederland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer