Milieukeur haakt in op oproep AH: 'Eenduidig keurmerk van grootste belang'

Stichting Milieukeur (SMK) roept supermarktketen Albert Heijn (AH) op om samen te werken aan één duurzaamheidskeurmerk voor voeding. De organisatie reageert daarmee op de handreiking die Albert Heijn eerder deze week deed.

Milieukeur+haakt+in+op+oproep+AH%3A+%27Eenduidig+keurmerk+van+grootste+belang%27
© Twan Wiermans

Albert Heijn stelt zijn programma Beter voor Natuur & Boer open voor derden. SMK oppert om de handen met AH ineen te slaan en aan te sluiten bij On the way to Planetproof, het zogeheten topkeurmerk dat al wordt gevoerd in een groot aantal categorieën versproducten. Er zijn 2.800 boeren en tuinders bij aangesloten en het keurmerk wordt door een breed scala aan Nederlandse supermarkten toegepast. Ook bij AH liggen producten met dit keurmerk in de schappen.


'Eén transparant keurmerk voor duurzamere versproducten verlaagt de kosten voor boeren en telers op het gebied van verduurzaming en certificatie, en versterkt de positie van boeren en tuinders om hun duurzamere producten ook internationaal te verwaarden. Het vergroot bovendien de mogelijkheden om aan te sluiten bij overheidsregelingen en erkenning te krijgen van maatschappelijke organisaties en consument. Samenwerking is een betere keuze voor boer, natuur, klimaat en consument', stelt SMK.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer