Nieuwe eisen Groen Label Kas definitief vastgesteld

SMK publiceert vanaf deze week het herziene certificatieschema voor Groen Label Kas. De nieuwe eisen voor het certificaat gelden vanaf 1 januari 2022.

Nieuwe+eisen+Groen+Label+Kas+definitief+vastgesteld
© VidiPhoto

Het College van Deskundigen Plantaardig van SMK heeft de criteria voor Groen Label Kas 2022 vastgesteld na een herzieningsproces met veel inbreng van diverse partijen. Als beheerder van het certificaat meldt SMK dat de eisen voor Groen Label Kas periodiek worden aangepast om te zorgen dat het schema bij de tijd blijft.


Een belangrijke wijziging is ordening van de eisen. De basiseisen en de keuzemaatregelen staan nu per thema bij elkaar weergegeven. Verder is de controle door bevoegd gezag op zaken, die toch al wettelijk vereist zijn, uit het schema verwijderd. Ook is de vereiste hemelwateropvang bij niveau B aangepast en de stikstofemissienorm voor enkele gewassen verlaagd.
Nieuwe keuzemaatregelen

De keuzemaatregelen die weinig toevoegen aan verduurzaming zijn verdwenen. Voorbeelden hiervan zijn ontsmettingsinstallaties of vestiging in Greenports. Verder zijn nieuwe keuzemaatregelen toegevoegd op het gebied van water, hergebruik van materialen en dubbel ruimtegebruik voor zonnepanelen.

Tuinbouwkassen die voldoen aan de eisen van het Groen Label Kas kunnen deelnemen aan de overheidsregelingen MIA en Vamil en Regeling Groenprojecten. Ook kunnen glastuinders met een GLK-certificaat in aanmerking komen voor een BL Plus Lening onder het Borgstellingskrediet voor de Landbouw.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer