'De niet-scheldende bezoeker is altijd welkom'

Christianne van der Wal uitschelden voor arrogant klotewijf, Carin van Huët een WEF-trut noemen, onze columnist Timo Burgers uitmaken voor domoor, Hein Schumacher zou de grootste rat zijn en Mark Venner, een jonge pionierende boer, bestempelen als 'gestoord'.

%27De+niet%2Dscheldende+bezoeker+is+altijd+welkom%27
© Dirk Hol

Het is een greep uit de Facebookreacties van de afgelopen weken. De sterke toename van het aantal scheldende bezoekers baart ons zorgen.

Een brief of mail schrijven aan de redactie kan natuurlijk altijd. Maar op onze website en socialemedia-accounts kunt u ook reageren. We ontvangen graag uw reactie en staan veel toe. We waken er wel voor dat onze website, Facebookpagina en Twitteraccount niet worden gekaapt door haatdragers en scheldende bezoekers. Het kost de redactie veel tijd om de reacties te modereren en niet zelden hebben we het gevoel dat het dweilen is met de kraan open.

Begrijp me niet verkeerd: een vrije discussie is een groot goed en faciliteren we graag. Maar we constateren dat in toenemende mate de reacties niet meer gaan over de inhoud, maar ontaarden in scheldpartijen en haatdragende verwensingen. Dergelijke bijdragen passen absoluut niet bij Nieuwe Oogst.

Een vrije discussie is een groot goed en faciliteren we graag

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst

Uit het onderzoek dat we vorige week publiceerden, wordt het ruziën op sociale media genoemd als belangrijke reden voor de polarisatie in Nederland. 63 procent van de burgers en bijna 84 procent van de agrariërs vindt dat sociale media de polarisatie vergroten.


De redactie van Nieuwe Oogst kiest er daarom voor de reactiemogelijkheid ook op Facebook onder bepaalde artikelen, video's of podcasts uit te zetten. Onder deze berichten kan dus niets meer worden geplaatst. Ook blijven we de ergste reacties verwijderen. De niet-scheldende bezoeker is natuurlijk wel te allen tijde welkom bij Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer