Tweede Kamer negeert Van der Wal en laat debatten gewoon doorgaan

De Tweede Kamer debatteert op 1 en 8 februari in commissieverband 'gewoon' over het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) en de stikstofproblematiek. Daarmee negeert de Kamer de oproep tot uitstel van stikstofminister Christianne van der Wal.

Tweede+Kamer+negeert+Van+der+Wal+en+laat+debatten+gewoon+doorgaan
© Dirk Hol

Dinsdag liet Van der Wal de Tweede Kamer per brief weten dat de nadere uitwerking over onder meer de piekbelastersaanpak vertraging oploopt. Het lukt haar derhalve niet om de Kamer in januari hierover al te informeren, maar ze streeft naar medio februari. Om die reden wilde de minister de geplande debatten op een later moment inplannen, 'zodat de meest recente informatie hierbij betrokken kan worden'.

De vaste landbouwcommissie van de Tweede Kamer besloot woensdag in de wekelijkse procedurevergadering echter om geen gehoor te geven aan deze oproep, al bepleitten VVD en D66 wel het gevraagde uitstel. Een meerderheid van aanwezige Kamerleden wil de debatten gewoon op de geplande data door laten gaan.


Op verzoek van GroenLinks komt er in de week van 20 februari zelfs nog een extra derde commissiedebat. Dat debat moet dan gaan over de door Van der Wal toegezegde uitwerking van onder meer de piekbelastersaanpak.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer