Lemken koopt zaaimachinefabrikant Equalizer

Lemken heeft het Zuid-Afrikaanse bedrijf Equalizer overgenomen. Equalizer maakt precisiezaaimachines voor maximaal 36 rijen breed en zaaimachines met een werkbreedte tot maar liefst 24 meter.

Lemken+koopt+zaaimachinefabrikant+Equalizer
© Job Hiddink

De machines maken vaak gebruik van grote getrokken zaad- en kunstmesttanks. Ze werken met minimale grondbewerking en via het directzaaiprincipe.

Het Duitse Lemken, fabrikant van grondbewerking- en zaaimachines, krijgt op deze manier beter toegang tot de internationale markten waar het bedrijf voorheen niet aan bod kwam. Er zou geen overlap zijn in de producten die beide fabrikanten bouwen.


Familiebedrijf

Equalizer is net als Lemken een familiebedrijf en werd in 2000 opgericht in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Er zijn 180 medewerkers in dienst. Naast Zuid-Afrika is ook Australië een belangrijke afzetmarkt voor het bedrijf.

Als dochteronderneming behoudt Equalizer zijn eigen naam, identiteit en management. Met hulp van Lemken wordt allereerst de onderdelenvoorziening uitgebreid. Equalizer wil nieuwe producten ontwikkelen en groei realiseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer