Lemken komt met lichtere Juwel-wentelploeg

De Duitse machinefabrikant Lemken lanceert met de Juwel 6 het kleine broertje van de wentelploegen Juwel 7, 8 en 10. Het lichttrekkende model vervangt volgend jaar de series EurOpal en VariOpal 5 en 6.

Lemken+komt+met+lichtere+Juwel%2Dwentelploeg
© Lemken

De nieuwe Juwel 6 met een framediameter van 110 millimeter en een framehoogte van 80 centimeter wordt beschikbaar in een uitvoering van drie, vier of vijf scharen. In de M-versie kunnen mechanisch vier verschillende werkbreedtes per ploeglichaam worden ingesteld.

Verder biedt de Juwel 6 M-V de mogelijkheid tot een traploze instelling van de werkbreedte: optioneel is een hydraulische frame-inzwenking mogelijk. De machine kan in combinatie met de elektrokit iQblue Connect worden omgebouwd tot een ploeg met Isobus-besturing. Een koppeling met het farmmanagementsysteem is ook mogelijk.


Ploeglichamen

Standaard beschikt de Juwel 6 over Dural-ploeglichamen. Voor zwaardere omstandigheden zijn optioneel de DuraMaxx-ploeglichamen van gehard staal verkrijgbaar. Lemken adviseert voor gronden met veel stenen de non-stop overbelastingsbeveiliging. Net als bij alle wentelploegen van Lemken is het afstelcentrum Optiquick voor werken zonder zijwaartse trek beschikbaar.


Lemken Juwel 6 pendelwiel met hydraulische demping.
Lemken Juwel 6 pendelwiel met hydraulische demping. © Lemken

Alle aanbouwploegen van Lemken zijn uitgerust met het nieuwe pendelwiel. Deze kan door middel van een reeks gaten zonder gereedschap in de diepte worden versteld. Volgens de machinefabrikant verbetert de hydraulische demping het werkcomfort en beschermt het materiaal.

Met een ombouwset kan de ploeg relatief eenvoudig worden omgebouwd voor wegtransport. De Juwel 6 is geschikt voor trekkers van 70 tot en met 130 pk en is vanaf maart 2023 op de markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer