Lemken investeert in kunstmatige intelligentie

Lemken heeft een belang in het Gelderse softwarebedrijf Track32 uit Ede genomen. Daarmee grijpt de Duitse machinefabrikant de kans om samen met een partner toekomstige technologieën in eigen huis te ontwikkelen.

Lemken+investeert+in+kunstmatige+intelligentie
© Lemken

De nieuwste beeldherkenningstechniek vindt steeds meer haar weg in de agrarische sector en maakt op veel gebieden slimmer en efficiënter werken mogelijk, meldt Lemken. Een must hierbij zijn hoogwaardige camera's of sensoren in combinatie met intelligente algoritmen.

Met de IC-Weeder AI heeft Lemken al een schoffelmachine in het assortiment die zelfs bij een hoge onkruiddruk op betrouwbare wijze onderscheid kan maken tussen suikerbieten en onkruid. Onder meer Nederlandse AgTech-specialisten van Track32 ontwikkelden de software voor deze machine.


Vruchten afgeworpen

Wat de cameragestuurde schoffelmachines betreft, heeft de samenwerking van Lemken met Track32 dus al zijn vruchten afgeworpen. Lemken-directeur Anthony van der Ley is verheugd dat met het verworven belang de samenwerking tussen partijen kan worden veiliggesteld. 'Het versnelt de ontwikkeling van intelligente technologieën en waarborgt de continuïteit. Voor Track32 biedt de samenwerking een grotere planningszekerheid en een groter groeipotentieel.'


De software van Track32 op de IC-Weeder Al.
De software van Track32 op de IC-Weeder Al. © Lemken

Track32-oprichter Joris IJsselmuiden: 'Als specialistisch bedrijf op softwaregebied en kunstmatige intelligentie ontwikkelen we oplossingen voor de land- en tuinbouw. Met Lemken als investeerder en klant kan de focus nog sterker worden gelegd op het optimaliseren van onze software. Daarnaast kunnen we nu profiteren van een grotere nabijheid van de eindklant.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer