Aardappelverwerker Mydibel komt in handen van Clarebout

De aandelen van de Belgische aardappelverwerker Mydibel komen voor 100 procent in handen van sectorgenoot Clarebout. Mydibel is een van de grootste verwerkers van Europa. De omzet voor dit jaar wordt geschat op 400 miljoen euro.

Aardappelverwerker+Mydibel+komt+in+handen+van+Clarebout
© Koos v.d. Spek

De transactie zal naar verwachting, onder voorbehoud van goedkeuring door relevante mededingingsautoriteiten, in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond. Mydibel en Clarebout maken geen financiële details bekend over de transactie.


'Hiermee zetten wij een stap voorwaarts in de uitrol van onze groeistrategie', zegt Mydibel-directeur Marc Van Herreweghe. 'Met Clarebout als nieuwe eigenaar hebben wij een betrouwbare partner gevonden en de weg uitgezet voor de succesvolle toekomst van ons bedrijf.'

Directeur Jan Clarebout van de nieuwe eigenaar: 'Wij zijn verheugd dat Mydibel deel gaat uitmaken van de Clarebout-groep. Mydibel staat voor kwaliteitsvolle producten, die worden gemaakt door vakbekwame medewerkers en wereldwijd worden verkocht.'


Over Mydibel en Clarebout

Mydibel verwerkt aardappelen tot gesneden, bevroren en voorgebakken aardappelproducten die worden verkocht onder het Mydibel-merk of het merk van klanten. De Waalse investeringsmaatschappij SRIW stapte in 2019 voor 19,2 procent in het kapitaal.

Clarebout is een grote internationale Belgische groep die actief is op het gebied van diepgevroren aardappelproducten voor private labels en heeft een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro. Het bedrijf is exportgericht en distribueert haar producten naar meer dan 120 landen wereldwijd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer