The Potato Valley promoot Nederlandse pootaardappel met een film

Nederlandse pootaardappeltelers voeden wereldwijd ruim 800 miljoen mensen. Die boodschap wil The Potato Valley prominenter naar buiten brengen. Dat kan volgens het kennisnetwerk met een recent gelanceerde vijftien minuten durende film.

The+Potato+Valley+promoot+Nederlandse+pootaardappel+met+een+film
© Job Hiddink

Nederland exporteert jaarlijks zo'n 800.000 ton pootgoed naar bestemmingen in Europa, Afrika, Azië en Midden-Amerika. 'Daar kunnen lokaal meer dan 30 miljoen ton consumptieaardappelen van geteeld worden. Met al die consumptieaardappelen kunnen vervolgens maar liefst 800 miljoen mensen gevoed worden', schrijft The Potato Valley.

Het kennisnetwerk rond de pootaardappelteelt in Noord-Nederland vindt dat die boodschap nog wel wat prominenter naar buiten gebracht mag worden. Daarom heeft The Potato Valley een film laten maken over hoe Nederlandse pootaardappelen de wereld voeden. Zo komen ontvangers uit Marokko en Israël aan het woord om te vertellen over waarom zij kiezen voor Nederlands pootgoed.


De tekst gaat door onder de video

Daarnaast moet de film aantonen waarom juist Noord-Nederland geschikt is voor de teelt van pootaardappelen. 'Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van lichte kleigrond, het gunstige klimaat en de ligging langs de zee. Daardoor hebben ziekten en plagen minder kans van slagen', licht The Potato Valley een tipje van de sluier op.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer