CRV-leden krijgen samen 6 ton terug na financieel positief jaar

Coöperatie Koninklijke CRV heeft een prima financieel jaar achter de rug. In het afgelopen boekjaar dat loopt van 1 september 2021 tot en met 31 augustus 2022 groeide de netto-omzet met 6 miljoen euro naar 179,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg naar 1,6 miljoen euro. Dit betekent dat aan de leden naar rato van hun bestedingen een totaal ledenvoordeel van circa 600.000 euro kan worden uitgekeerd.

CRV%2Dleden+krijgen+samen+6+ton+terug+na+financieel+positief+jaar
© Nieuwe Oogst

Het eigen vermogen van de coöperatie groeide van 90,9 miljoen euro naar 93 miljoen euro in het afgelopen boekjaar. Wel nam het aantal leden in Nederland en Vlaanderen af van 21.442 naar 20.621 en het aantal medewerkers van 1.364 naar 1.339, zo blijkt uit het jaarverslag.

In de thuismarkt Nederland-Vlaanderen wist CRV het marktaandeel op de spermamarkt te behouden. Daarbij zijn veehouders erin geslaagd om met minder inseminaties hun koeien drachtig te krijgen. 'De winstgevendheid op onze thuismarkt bleef op een gezond niveau', zegt financieel directeur Egon Verheijden van CRV.

Verheijden is niet ontevreden over deze cijfers. 'Omdat we erin geslaagd zijn de kosten te drukken, is het gelukt om ondanks de hoge inflatie en onrust in de wereld een solide bedrijfsresultaat te realiseren. Het boekjaar 2021-2022 was het eerste jaar van het strategisch driejarenplan, waarin we inzetten op een ambitieuze omzetgroei.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer