Double W Holsteins wordt CRV-testbedrijf

Double W Holsteins van Willem Booij en Wendie Ottens uit het Drentse Benneveld wordt een CRV-testbedrijf. Het melkt met robots 170 koeien met een rollend jaargemiddelde van rond de 11.500 kilo melk met 4,05 procent vet en 3,50 procent eiwit. De melkveehouders gaan jaarlijks ongeveer 25 vaarzen uit het Delta-fokprogramma testen in de praktijk.

Double+W+Holsteins+wordt+CRV%2Dtestbedrijf
© CRV

De melkveehouders verplaatsen hun bedrijf zes jaar geleden van het Zuid-Hollandse Streefkerk naar Drenthe. Ze zijn al langer actief in de topfokkerij. Zo fokten ze uit de Ms Ricky-familie onder andere de succesvolle stiervader Ms Riverboy rf. Uit deze zelfde Ricky-familie stammen ook de fokstieren Double W Rotary, Rodeo en Ranger. Die laatste was vier jaar op rij de meest gebruikte stier van Nederland.

Vanwege de opvallende fokkerijprestaties ontvingen Booij en Ottens vorig jaar van de organisatoren van de HHH-show de titel 'fokker van het jaar 2021'. 'Wij zijn dan ook blij met de samenwerking met Double W Holsteins', meldt foktechnicus Marcel Fox, coördinator van het Delta-fokprogramma.


Testbedrijven

Het netwerk van CRV-testbedrijven bestaat uit een tiental commerciële melkveebedrijven die jaarlijks enkele tientallen hoogdrachtige vaarzen ontvangen. Die dieren met de allerhoogste genetica zijn afkomstig van het Dairy Breeding Center van CRV in het Friese Wirdum. Daar zijn ze als pink ingezet als embryodonor voor het fokprogramma.

De kalveren van deze donoren vormen de toekomstige generatie InSire-stieren en stiermoeders. Op de testbedrijven krijgen de vaarzen de kans om hun potentie te tonen in de praktijk. Zo maken ze de genetische vooruitgang in het fokprogramma van CRV zichtbaar, geeft het bedrijf aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer