Beeld Sunny Boy terug naar Friesland

Het standbeeld van fokstier Skalsumer Sunny Boy keert terug naar Friesland. Het krijgt een plekje bij het Dairy Breeding Center in Wirdum. Het hoofdkantoor van CRV, waar het beeld nu staat, verhuist binnen Arnhem. Op de nieuwe locatie is geen ruimte voor dit beeld.

Beeld+Sunny+Boy+terug+naar+Friesland
© crv

Skalsumer Sunny Boy werd mei 1985 geboren bij fokker Minne Blanksma in het Friese Schalsum en overleed eind december 1997 in de stallen van CRV in het Gelderse Harfsen. De stier fokte sterke en gezonde dochters, die een hoge melkproductie lang konden volhouden.

Daarbij produceerde de fokstier enorm veel en goed sperma, waarvan wereldwijd ruim twee miljoen doses werden verkocht. Het maakte Sunny Boy destijds tot de meestgebruikte fokstier; een record dat nog steeds staat.


Record honderdtonners

Alleen al in Nederland werden enkele honderdduizenden kalveren van Sunny Boy geboren. Meer dan 1.800 van zijn dochters realiseerden een levensproductie van 100.000 kilo melk. Dat is veel meer dan welke stier dan ook. Daarnaast kregen bijna honderd dochters de hoogst haalbare score voor exterieur: 90 punten of meer.

Vanwege zijn uitzonderlijke prestaties werd voor Sunny Boy in 1998 een standbeeld opgericht. Dit stond tot en met 2007 bij het regiokantoor van CRV Noord in Heerenveen, waarna het verhuisde naar het hoofdkantoor in Arnhem. In de stallen van het Dairy Breeding Center in Wirdum huisvest CRV de genetisch beste jonge vrouwelijke dieren. Die worden ingezet als donoren voor het fokprogramma.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer