Milcobel en Arla werken samen om wei beter te vermarkten

Zuivelbedrijven Milcobel en Arla gaan een samenwerking aan om van wei, afkomstig van de productie van mozzarella, hoogwaardige producten te maken en te vermarkten. Dat laten beide organisaties weten.

Milcobel+en+Arla+werken+samen+om+wei+beter+te+vermarkten
© Arla Foods

De mozzarella wordt geproduceerd in het Belgische Langemark, in een zuivelfabriek van Milcobel. Op dit moment wordt de reststroom wei nog geleverd aan de feed- of foodindustrie. De wei wordt onder meer gebruikt voor sportsupplementen en ijs.

Vanaf 2024 zal de wei door Arla in Denemarken echter verwerkt worden in babyvoeding en medische voeding. Volgens het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt) moet dit een meerprijs van 1 euro per 100 liter melk gaan opleveren voor leden-melkveehouders van Milcobel.


Dubbelslag

Met deze aanpassing wil Milcobel een dubbelslag slaan. Naast een betere verwaarding van de wei wil de zuivelcoöperatie uit België ook de kwaliteit van de mozzarella verhogen. De fabriek wordt hiervoor in het komend jaar aangepast. De Belgen en Denen zijn een meerjarig leveringscontract aangegaan. Uit de wei wordt straks melkvetglobulemembraan (MFGM) voor babyvoeding geproduceerd en weiproteïnehydrolysaten voor medische voeding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer