Melkprijs Milcobel zakt 1,5 euro

De Belgische zuivelonderneming Milcobel laat de melkprijs voor november 1,5 euro zakken ten opzichte van oktober. Het is de eerste daling van het bedrijf sinds twintig maanden.

Melkprijs+Milcobel+zakt+1%2C5+euro
© Twan Wiermans

De standaard melkprijs komt in november uit op 55 euro per 100 liter. De reëel uitbetaalde prijs voor de leden van de coöperatie komt daarmee uit op 59,62 euro. Sinds december 2020 steeg de melkprijs van Milcobel alleen maar. In december 2020 werd er 27 euro per 100 liter uitbetaald. Tijden lang was de melkprijs van Milcobel laag in vergelijking met andere melkverwerkers. Sinds die tijd heeft het het bedrijf een inhaalslag gemaakt, mede als gevolg van hervormingen door het nieuwe management.

De standaard melkprijs kwam in augustus uit op 56,50 euro. In september en oktober bleef dit niveau gehandhaafd, maar Milcobel ziet zich nu genoodzaakt om een stapje terug te doen. Al enkele weken is er een (sterke) daling te zien in de zuivelnoteringen. De melkprijzen voor boeren volgen die trend vaak een tijdje later. Milcobel heeft daarnaast te maken met hoge grondstof- en energieprijzen.

De melkprijzen van de zuivelconcerns in Nederland zijn al wat langer bekend. De FrieslandCampina-garantieprijs voor november blijft voor gangbare melk met 62,25 euro per 100 kilo gelijk aan oktober, maar de prijs voor biologische melk daalde 75 cent naar 64,75 euro. Arla wist de melkprijs voor november nog met 1,50 euro per 100 kilo te verhogen voor zowel gangbaar als biologisch.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer