Jonge boeren bespreken Green Deal met teamlid Frans Timmermans

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Akkoord (NAJK) heeft samen met andere belangenverenigingen voor jonge boeren in Europa woensdag gesproken over de Green Deal met Lukas Visek. Hij is lid van het kabinet van de voor de Green Deal verantwoordelijke Eurocommissaris Frans Timmermans.

Jonge+boeren+bespreken+Green+Deal+met+teamlid+Frans+Timmermans
© Europese Unie 2021

De jongerenraden van onder andere Agrifirm, Avebe, Cosun, FrieslandCampina, DOC Kaas en Rabobank schoven ook aan bij het overleg. Dat gebeurde op uitnodiging van het NAJK, nadat de jongerenorganisatie juni dit jaar haar actieplan over de Green Deal presenteerde. Het rondetafelgesprek vond plaats bij Vereijken Kwekerijen in het Noord-Brabantse Beek en Donk.

De Green Deal ligt aan de basis van de Europese ambitie van klimaatneutraliteit in 2050. De jongeren spraken met Visek over consumentengedrag, markten, nieuwe verdienmodellen en de reductie van gewasbescherming in relatie tot verminderde opbrengsten en natuurinclusiviteit.


'Het was een waardevolle en soms heftige discussie. We hebben goed kunnen laten zien wat we willen en kunnen, maar ook waar onze zorgen liggen. Jonge boeren en tuinders willen graag stappen zetten, maar de grote vraag is wel: door wie worden de gevolgen betaald?', reageert NAJK-bestuurder Peter Meedendorp. De jongerenraden boden Visek een boekje aan over hun uitdagingen en zorgen met betrekking tot de Green Deal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer