Brussel verlengt toelating glyfosaat tot eind 2023

De Europese Commissie heeft vandaag de toelating voor het gebruik van glyfosaat in de Europese Unie verlengd tot 15 december 2023.

Brussel+verlengt+toelating+glyfosaat+tot+eind+2023
© Nieuwe Oogst

Dit meldt het nieuwsmedia Politico op basis van bronnen in Brussel. De huidige toelating van glyfosaat verloopt op 15 december van dit jaar. Deze zomer vroeg de Europese Commissie aan de EU-lidstaten om de reguliere toelating van vijf jaar met één jaar te verlengen. Dit omdat Efsa, de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, pas in juli 2023 een besluit zou kunnen nemen over een nieuwe toelating.


Glyfosaat is omstreden vanwege een vermeend verband met het veroorzaken van kanker en de schadelijke gevolgen voor insecten en gewervelde dieren. In 2017 is de toelating op het gebruik van het herbicide in de EU voor het laatst met vijf jaar verlengd.


Wettelijke verplichting

Nadat de lidstaten er eerder dit jaar niet slaagden om een besluit te nemen over glyfosaat, stelde de commissie dat het een wettelijke verplichting heeft om de toelating te verlengen. Dit in elk geval totdat Efsa volgend jaar zijn oordeel publiceert over het wel of niet verlenen van een nieuwe EU-goedkeuring voor de chemische stof.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer