Ruud Knorr van FloraHolland is 'Commercieel directeur van het jaar'

Commercieel directeur Ruud Knorr van bloemenveiling Royal FloraHolland is uitgeroepen tot de beste chief commercial officer (CCO) van 2022. Andere genomineerden voor deze Nederlandse prijs waren Sebastiaan Besems (Burg Group), Christiaan Boer (Bergman Clinics) en Philip Berlijn (Keune Haircosmetics).

Ruud+Knorr+van+FloraHolland+is+%27Commercieel+directeur+van+het+jaar%27
© Sales Management Association

De award, die al bijna vijftig jaar wordt uitgereikt, wordt toegekend op basis van onderscheidend vermogen in authentiek leiderschap, succesvolle innovatie van businessmodellen en waarde creatie voor het bedrijf en de maatschappij. Kandidaten werden afgelopen maanden getoetst op onder andere de eindverantwoordelijke rol, behaalde resultaten, de complexiteit en vernieuwing van de businessmodellen en een assessment.

Volgens Knorr sluit de focus van FloraHolland om customer centric te werken goed aan op de wensen vanuit de jury. 'We plaatsen lid-aanvoerders en kopers centraal en geven hen de mogelijkheid om bij te dragen vanuit co-creatie. Dat doen we onder meer in begeleidingsteams en klantenplatforms. Juist in tijden van uitdagende marktomstandigheden is dit van groot belang. Dat is de kracht van de coöperatie.'Het winnen van de titel 'Commercieel directeur van het jaar' is voor Knorr een teken dat de juiste koers nu is ingezet. 'Ik geloof in het gericht opbouwen van langere en diepere relaties met klanten. Als je snapt hoe het businessmodel van de klant werkt, kun je hen echt verder helpen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer