Hazeu Orchids winnaar Greenovation Award

Familiebedrijf Hazeu Orchids uit het Zuid-Hollandse Pijnacker heeft woensdag de Greenovation Award van FloraHolland gewonnen. Deze prijs werd tijdens de eerste dag van de Trade Fair in het Noord-Hollandse Aalsmeer uitgereikt.

Publiek en jury zien daarmee de zeshoekige pot waarin Hazeu orchideeën kweekt als de beste duurzame product- of conceptintroductie binnen de sierteeltsector. De hexagonale kweekpot van Chiel en Sjors Hazeu zorgt voor 20 procent meer planten op dezelfde oppervlakte en 20 procent meer planten in transport.

Dat telt op tot een reducering van 20 procent in het energieverbruik en een 16 procent lagere CO2-voetafdruk. 'Met deze innovatie bewijst Hazeu Orchids de sector een dienst. De kweekpot is praktisch toepasbaar en kan in de toekomst wellicht de standaard worden', schrijft de driekoppige jury in hun oordeel. Naast de nummer één, werden ook de nummers twee en drie in het zonnetje gezet.

Tesselaar Alstroemeria uit het Flevolandse Luttelgeest eindigde als tweede, met een CO2-neutraal geproduceerde bloem. Ook is de jury enthousiast over het feit dat bij Tesselaar veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. De derde prijs was voor Floral Trade Group uit het Zuid-Hollandse Rijnsburg met Refleur. Dit concept moet meer bewustwording bij klanten en kwekers creëren op het gebied van duurzaamheid.


'Verduurzaming is cruciaal'

FloraHolland-directeur Steven van Schilfgaarde is enthousiast over de inzendingen. 'Verduurzaming en de transitie naar niet-fossiele brandstoffen is cruciaal voor de toekomst van de sierteeltsector. Verduurzaming en besparing gaan vaak hand in hand. Daarom ben ik blij dat we voor het zesde jaar op rij de Greenovation Award uitreiken. Alle inzendingen vormen in mijn ogen een bron van inspiratie. De negen genomineerden laten zien dat de sector niet stil zit en dat is kenmerkend voor onze sector.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer