FloraHolland scherpt aanvoerbeleid aan

De aanvoerinformatie die niet helemaal correct of volledig is, wordt in de loop van komend jaar door FloraHolland belast. 'Betrouwbare productinformatie en -foto's zijn van cruciaal belang voor het goed functioneren van de digitale marktplaats en het bevorderen van de optimale inkoopbeleving van kopers.'

FloraHolland+scherpt+aanvoerbeleid+aan
© Royal Flora Holland

Aanvoerders met een A-status in de Quality Index ontvangen een aanzienlijk lagere heffing dan op dit moment en die met een B-status blijven een vergelijkbare heffing ontvangen. Aanvoerders met een C-status krijgen een flink hogere heffing als voor of na het veilen een afwijking wordt geconstateerd op de aangevoerde klokpartij. 'Hiermee willen we het aanvoeren met de juiste informatie stimuleren en groeien we in betrouwbaarheid.'

De organisatie van de bloemenveiling geeft wel aan dat niet elk foutje meteen wordt afgestraft. 'We hebben een foutmarge van 1,5 procent opgenomen. Dat betekent dat fouten binnen deze marge niet van invloed zijn op de individuele score.' Ook geeft de afdeling Kwaliteit geen feitelijk oordeel over de intrinsieke kwaliteit van het product. 'Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvoerinformatie correct is.'


Inkoopbeleving verbeteren

FloraHolland streeft ernaar dat de aangescherpte regels op 1 april in werking treden. De reden voor de aanscherping is het feit dat kopers niet volledig vertrouwen op de aanvoerinformatie van FloraHolland. 'Daarnaast zijn er kwekers die weinig of geen fouten maken en zich ergeren aan collega's die onbetrouwbare of onvolledige informatie opgeven.'

Van de klokaanvoerders had begin dit jaar 16 procent een C-status. Zij voerden gezamenlijk 6 procent van het klokvolume aan. 'Dat resulteerde echter in 31 procent van alle koperklachten/-meldingen', schrijft FloraHolland. Door middel van kwekersbegeleiding en het keurverzoek is het aantal verkopers met een C-status inmiddels al wel gedaald naar 13 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer