FloraHolland geeft kwekers meer tijd voor milieucertificering

FloraHolland geeft kwekers langer de tijd om de milieucertificering voor hun bedrijf te behalen. Het huidige stimuleringsbeleid wordt tot nader order verlengd. Zo wil de bloemenveiling kwekers stimuleren om duurzaamheid door certificering hoger op de agenda te zetten.

FloraHolland+geeft+kwekers+meer+tijd+voor+milieucertificering
© FloraHolland

Uit recent onderzoek in opdracht van Bloemen Bureau Holland (BBH) blijkt dat de consument duurzaamheid in de sierteelt belangrijk vindt en meer transparantie wil over duurzaamheid bij het aankoopproces. Diezelfde respondentengroep is van mening dat de hele keten verantwoordelijk is voor het realiseren van een duurzame sierteeltsector.

Volgens FloraHolland heeft op dit moment 47 procent van de kwekers een milieucertificaat. Dat kan beter. Daarom heeft de organisatie van de bloemenveiling besloten het huidige stimuleringsbeleid voor milieucertificering te verlengen.


De veiling hoopt onder meer via begeleiding en het gemakkelijker maken van deelname kwekers te stimuleren voor verduurzaming. Kleinschalige lid-kwekers kunnen daarnaast tot het eind van dit jaar gebruikmaken van het aanbod om een milieucertificaat te behalen met een eenmalige financiële tegemoetkoming.


Handhaving

Milieucertificering is volgens CEO Steven van Schilfgaarde van FloraHolland een belangrijk stap om de sector toekomstbestendig te houden. 'We zijn er groot voorstander van dat kwekers een milieucertificaat hebben, maar we gaan er voorlopig nog niet op handhaven. We geloven namelijk in de kracht van een sector die dit zelf inziet.'

Verder moedigt hij kwekers aan om ook met andere certificaten aan de slag te gaan. FloraHolland buigt zich de komende tijd over de vraag wat de meest wenselijke manier van handhaven is en wat een geschikte ingangsdatum is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer