Royal FloraHolland ziet ook in oktober lagere veilingomzet

In navolging op voorgaande maanden is de veilingomzet bij Royal FloraHolland ook in oktober lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De categorie 'Kamerplanten' liet daarbij de grootste afname zien.

Royal+FloraHolland+ziet+ook+in+oktober+lagere+veilingomzet
© Johan Wissink

De veilingomzet van de divisie 'Kamerplanten' daalde afgelopen maand met 12 procent, in vergelijking met oktober vorig jaar. Het aantal geveilde kamerplanten lag 10,1 procent lager, waarbij vooral Dracaena (-23 procent) en Rosa (-17,4 procent) minder werden geveild dan een jaar eerder. De gemiddelde prijs voor kamerplanten kwam over de afgelopen maand uit op 1,89 euro. Dat is 2,1 procent lager dan vorig jaar.

De veilingomzet van de categorie 'Snijbloemen' lag in oktober 7 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder, blijkt uit nieuwe cijfers van de bloemenveiling. Het aantal geveilde snijbloemen daalde met 6,2 procent. Eustoma russellianum valt daarbij het meest op, met een min van 19,4 procent. Wel zijn er afgelopen maand fors meer Tulipa's verkocht, +23,8 procent. De gemiddelde prijs voor snijbloemen komt voor oktober uit op 0,33 eurocent. Dat is een kleine min van 0,9 procent.

De situatie voor tuinplanten was afgelopen maand het gunstigst. De veilingomzet daalde 'slechts' met 3,2 procent. In deze categorie lag de gemiddelde prijs zelfs hoger dan één jaar eerder, op 1,30 euro (+2,1 procent). Vooral voor Leucophyta (+48,6 procent) en Chrysanthemum (+29,8 procent) werd meer betaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer