Nederland Vleesland biedt 'eerlijke verhaal' vleesproductie

Gezamenlijk en proactief met feiten het eerlijke verhaal over vleesproductie en het eten van vlees communiceren. Dat is het doel van Nederland Vleesland. Die website is een initiatief van de samenwerkende organisaties uit de vleesketen.

Nederland+Vleesland+biedt+%27eerlijke+verhaal%27+vleesproductie
© Twan Wiermans

Volgens deze organisaties is er de afgelopen maanden en jaren veel gesproken en geschreven over de vleessector in Nederland. 'In de politiek, in de kranten en op radio en televisie. Dat was niet altijd positief en niet altijd terecht. Daarom hebben we de handen ineengeslagen en lanceren website Nederland Vleesland.'

De start ervan vindt donderdag 1 september plaats. De lancering vormt de aftrap van de maatschappelijke dialoog die Nederland Vleesland op gang wil brengen. Dat gebeurt onder de noemer 'Nederland Vleesland, waar smaken verschillen'.


CO2-voetafdruk vlees versus vega

Voorzitter Linda Verriet van Producenten Organisatie Varkenshouderij gaat tijdens de lancering van Nederland Vleesland onder ander in op de vergelijking van de CO2-voetafdruk van varkensvlees versus vegetarische producten. Ze zal ook aangeven hoe de consument volgens haar de toekomst ziet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer