Dode schapen gedumpt op stoep van provinciehuis in Assen

Een gefrustreerde schapenhouder heeft donderdag twee dode dieren gedumpt op de stoep van het Drentse provinciehuis in Assen.

Dode+schapen+gedumpt+op+stoep+van+provinciehuis+in+Assen
© Jan Anninga

Voor eigenaar Pieter van Noord (links op de foto) uit Dwingeloo was het de ultieme daad om het verantwoordelijk bestuur erop te wijzen hoe wanhopig dierenhouders en ook bewoners van het buitengebied in Midden- en Zuidwest-Drenthe worden van de aanvallen door wolven.

Het wachten is op provincie Drenthe. Die zet een regeling op die beheer mogelijk moet maken van de elf wolven die de afgelopen maanden in de provincie zijn waargenomen. Van Noord is er intussen wel klaar mee, zegt hij tegen de aanwezigen in Assen. Hij wil dat er zo snel als kan een afschietvergunning komt voor de wolf. 'Voordat ze in roedels gaan jagen en een kind pakken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer