Wolf in Gelderland niet veilig voor paintballgeweer

Een vermoedelijk jonge wolf in Nationaal Park de Hoge Veluwe kwam de afgelopen weken steeds te dicht in de buurt van wandelaars en bezoekers. Om te voorkomen dat de wolf tam wordt en om het dier te leren afstand te houden tot mensen, gaan handhavers van provincie Gelderland de wolf afschrikken met een soort paintballgeweer.

Wolf+in+Gelderland+niet+veilig+voor+paintballgeweer
© Unsplash

De wolf is een beschermd dier. Dat betekent dat het verstoren of verjagen van wolven niet zomaar is toegestaan. Daarvoor is een speciale ontheffing noodzakelijk. De ontheffing is afgelopen donderdag ingegaan en de maatregel zal zo snel mogelijk worden toegepast.

Maar eerst is nog verder overleg nodig met Nationaal Park de Hoge Veluwe en de politie. Voor het gebruik van paintballgeweren in de openbare ruimte gelden strikte voorwaarden en moet de politie toestemming geven.


Onrust groeit

Elders in het land zorgde de aanwezigheid van de wolf deze week ook weer voor reuring. In het Drentse Assen legde schapenhouder Pieter van Noord donderdag twee dode schapen op de stoep van het provinciehuis. Beide dieren waren gegrepen door een wolf.

En LTO Noord bedacht dinsdag een 'safari' langs dode schapen als reactie op de wolvenexcursies die Natuurmonumenten organiseert. De excursie van LTO bleek uiteindelijk nep, maar de organisatie wilde aandacht vragen voor het feit dat de afgelopen maanden veel landbouwhuisdieren zijn gedood of zwaar verwond zijn door wolven. Met name in de provincies Drenthe en Friesland. De onrust onder veehouders daarover groeit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer