Wybren van Haga dient motie van wantrouwen in tegen Van der Wal

BVNL-Tweede Kamerlid Wybren van Haga dient donderdag een motie van wantrouwen in tegen minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. Aanleiding hiervoor is dat er opnieuw fouten zijn gemaakt in de top 100-lijst van piekbelasters.

Van der Wal maakte dinsdagavond bekend dat er weer fouten zitten in de RIVM-lijst van grootste ammoniakuitstoters. Ze wil dat het RIVM de systemen extern laat toetsen.

'De minister is eindverantwoordelijk voor de zoveelste blunder en niemand anders; inpakken en wegwezen', stelt Van Haga. 'Met een minister die fout op fout stapelt en de schuld vervolgens altijd bij een ander legt, is niemand in dit land geholpen; de boeren nog wel in het minst.'


Volgens het Tweede Kamerlid trekt 'dit foutencircus nu al veel te lang door het boerenland en laat een spoor van vernieling en verdriet achter bij hardwerkende mensen'. Hij refereert hier onder andere aan het stikstofkaartje dat veel teweegbracht en later werd ingetrokken en de rekenfouten in de RIVM-lijst van ammoniakuitstoters.

Van Haga dient de motie van wantrouwen donderdag in bij het debat dat de Tweede Kamer voert over het rapport van stikstofbemiddelaar Johan Remkes.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer