Tarwemarkt start week met fors hogere noteringen

De tarwemarkt reageert scherp op de aankondiging van Rusland dat een streep wordt gezet door het akkoord om graantransporten toe te laten in de Zwarte Zee.

Tarwemarkt+start+week+met+fors+hogere+noteringen
© Twan Wiermans

De Matif in Parijs opent deze week met een notering van 351 euro per ton voor maaltarwe op levering in december. Vrijdag was het eindbod op deze contracten nog 337 euro per ton. Deze scherpe reactie heeft alles te maken met de mededeling van Rusland in het weekend om de medewerking aan de graandeal op te zeggen.

Daarmee komt waarschijnlijk een eind aan de graantransporten vanuit enkele Oekraïense havens aan de Zwarte Zee. Het graanakkoord werd in juli gesloten tussen Rusland, Oekraïne en de Verenigde Naties. Dit gebeurde toen op initiatief van onder meer Turkije.


De forse verhogingen van de tarwenotering bij de Matif betreffen voorlopig vooral de termijncontracten voor oogst 2022. Ook de contracten voor oogst 2023 noteren iets hoger dan vorige week.


Webinar: Risicomanagement in de akker- en tuinbouw? Juist nu!

Door de stijgende kosten voor energie, diesel en uitgangsmateriaal is de verwachting dat met name akkerbouwers en tuinders komend voorjaar te maken krijgen met liquiditeitsproblemen. Het belang van risicomanagement groeit. Nieuwe Oogst organiseert daarom in samenwerking met ABAB een webinar over risicomanagement in de akker- en tuinbouw. In dit webinar op 14 november geven we inzicht in de situatie op de diverse markten en gaan in op risicomanagement in de praktijk. Met medewerking van onder meer Peter van den Berg, directeur AgroEnergy, Egon van Lier, akkerbouwer in Hoeven, Hendrik Jan ten Cate van LTO Akkerbouw en vollegrondsgroente, Erik van Ophoven van Achmea en René Boots van ABAB.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer