Mosa Meat breidt productie kweekvlees uit

Het kweekvleesbedrijf Mosa Meat gaat de productie in Maastricht opschalen door een locatie van 7.340 vierkante meter in gebruik te nemen. Er komen in dit pand productielijnen van industriële omvang.

Mosa+Meat+breidt+productie+kweekvlees+uit
© Mosa Meat

Mosa Meat maakt kweekvlees vanuit dierlijke cellen van runderen. De cellen die het bedrijf kweekt, krijgen dezelfde voedingsstoffen toegevoegd als wanneer ze in een dierlijk lichaam zitten. Alleen vitamine B12 voegt Mosa Meat apart toe, omdat dat gemaakt wordt in het maag-darmstelsel van een koe.

De nieuwe productielocatie ligt dichtbij de bestaande pilotinstallatie in Maastricht. Nadat Mosa Meat het kweekproces op proefschaal optimaliseerde, is de onderneming nu klaar voor opschaling. In de nieuwe vestiging komen industriële productielijnen zodat de firma grotere hoeveelheden rundvlees kan maken.

Mosa Meat is in een paar jaar tijd gegroeid naar meer dan honderdzestig medewerkers, waaronder meer dan tachtig wetenschappers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer