Mosa Meat breidt productie kweekvlees uit
Het kweekvleesbedrijf Mosa Meat gaat de productie in Maastricht opschalen door een locatie van 7.340 vierkante meter in gebruik te nemen. Er komen in dit pand productielijnen van industriële omvang.
Mosa Meat maakt kweekvlees vanuit dierlijke cellen van runderen. De cellen die het bedrijf kweekt, krijgen dezelfde voedingsstoffen toegevoegd als wanneer ze in een dierlijk lichaam zitten. Alleen vitamine B12 voegt Mosa Meat apart toe, omdat dat gemaakt wordt in het maag-darmstelsel van een koe.
De nieuwe productielocatie ligt dichtbij de bestaande pilotinstallatie in Maastricht. Nadat Mosa Meat het kweekproces op proefschaal optimaliseerde, is de onderneming nu klaar voor opschaling. In de nieuwe vestiging komen industriële productielijnen zodat de firma grotere hoeveelheden rundvlees kan maken.
Mosa Meat is in een paar jaar tijd gegroeid naar meer dan honderdzestig medewerkers, waaronder meer dan tachtig wetenschappers.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

Kuhn GF 6000
1989, P.O.A.
-

Pöttinger Top 4.20
Gebruikt, P.O.A.
-

Vicon Fanex 903
2016, P.O.A.
-

GA4101GM
Gebruikt, € 1.950
Vacatures
Gezocht; Allround bedrijfsleider Veen-natuurmelkveebedrijf
Stichting VIP Hegewarren - Oudega, Smallingerland
Weer
-
Zaterdag10° / 7°20 %
-
Zondag8° / 3°5 %
-
Maandag10° / 5°10 %
















