Maastricht toont koninklijke familie kweekvleesburger

Naast het onvermijdelijke zuurvlees en vlaai kregen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters op Koningsdag ook een culinaire Limburgse innovatie te zien: kweekvlees.

Maastricht+toont+koninklijke+familie+kweekvleesburger
© ANP Persbureau

Tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Maastricht is er speciale aandacht voor lekkernijen uit de provincie Limburg. Op verzoek van de koning is ook de Nederlandse ontwikkelaar van kweekvlees Mosa Meat daarvoor uitgenodigd.

Het Maastrichtse Mosa Meat is een van de voorlopers bij de ontwikkeling van kweekvlees. Op het Onze Lieve Vrouwenplein in de stad voerde oprichter Mark Post een kort gesprek met koning Willem-Alexander en koningin Máxima over deze innovatie.


De cellen die nodig zijn voor de productie van het kweekvlees van Mosa Meat zijn afkomstig van koeien die worden gehouden op een boerderij in de stad. Onlangs nam de Tweede Kamer een motie aan van D66 en VVD die proeverijen met kweekvlees mogelijk moet maken. Tijdens het koninklijk bezoek aan Maastricht was daar nog geen sprake van.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer