Vleesverwerker JBS neemt kweekvleesproducent over

De Braziliaanse vleesverwerker JBS wordt grootaandeelhouder van de Spaanse kweekvleesproducent Bio Tech Foods. JBS wil op die manier de productiekosten van kweekvlees verlagen en zo de marktontwikkeling ervan versnellen.

Vleesverwerker+JBS+neemt+kweekvleesproducent+over
© Mosa Meat

JBS is het grootste vleesbedrijf ter wereld en stapt nu ook in de productie van kweekvlees. Tegelijk met de overname van het Spaanse Bio Tech Foods maakte JBS bekend ook in Brazilië een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor kweekvlees te beginnen. JBS trekt voor beide projecten in totaal 89 miljoen euro uit.

BioTech Foods is opgericht in 2017. Het bedrijf exploiteert een proeffabriek in San Sebastián, maar bouwt een nieuwe productiefaciliteit. Daar wordt vanaf medio 2024 commercieel kweekvlees geproduceerd. JBS wordt meerderheidsaandeelhouder van Bio Tech Foods.


Verlagen productiekosten

De deal stelt beide bedrijven in staat hun krachten te bundelen en de marktontwikkeling te versnellen. JBS krijgt toegang tot de technologie en eiwitproductie van BioTech Foods, dat zelf gebruik kan maken van de industriële verwerkingscapaciteit, marketingstructuur en wereldwijde verkoopkanalen van JBS.

Het doel is om producten als hamburgers, steaks, worstproducten of gehaktballen te produceren van dezelfde kwaliteit, veiligheid, smaak en textuur als conventionele vleesproducten. De technologie heeft het potentieel om eiwitten te produceren, niet alleen van runderen, maar ook van kippen, varkens en vissen.

Volgens JBS zal het nieuwe onderzoekscentrum, dat in 2022 in Brazilië in gebruik wordt genomen, de ontwikkelingen in Europa versterken. Doel is dat daar nieuwe technieken worden ontwikkeld die de productie en afzet van kweekvlees bevorderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer