Closer in bedekte teelten blijft komende jaren ongewijzigd toegelaten

De toepassing van het insecticide Closer in de glastuinbouw blijft de komende jaren ongewijzigd toegelaten. Dat meldt toelatingshouder Corteva Agriscience. Voor teeltseizoen 2022 verwachten de toelatingshouder dat de Europese Commissie geen wijzigingen gaat doorvoeren.

Closer+in+bedekte+teelten+blijft+komende+jaren+ongewijzigd+toegelaten
© Han Reindsen

Voor toepassing in onbedekte teelten in seizoen 2023 verwacht Corteva Agriscience wel wijzigingen. Het insecticide wordt in diverse teelten gebruikt ter bestrijding van luis en wittevlieg. In Europa is al enige tijd discussie of Closer al dan niet veilig in open teelten kan worden ingezet.

Corteva Agriscience verwacht dat de Europese Unie haar lidstaten verzoekt de huidige toelatingen van Closer voor onbedekte teelten aan te passen binnen zes maanden na de inwerkingtreding van het EU-besluit. Lidstaten beslissen vervolgens zelf over hoe de toelating wordt aangepast en welke verkoop- en opgebruiktermijnen er worden vastgesteld voor het huidige etiket.


Lange termijn

Als erkenningshouder van Closer bezorgde Corteva Agriscience een datapakket en de nodige informatie over veilig gebruik van het insecticide aan de Europese Commissie en de EU-lidstaten. Omdat de procedure het niet toeliet nieuwe gegevens te beoordelen, gaat Corteva Agriscience deze zomer aanvullende gegevens indienen die de veiligheid van de actieve stof sulfoxaflor voor bestuivers verder bevestigen.


Daarna gaat de toelatingshouder een verzoek indienen tot wijziging van EU-gebruiksvoorwaarden om de beperkingen tot enkel gebruik in bedekte teelten op te heffen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer