Droogte zorgt voor dip Franse melkproductie

De ophaling van koemelk daalde in augustus in Frankrijk met 5 procent ten opzichte van de maand ervoor. Dat is mede het gevolg van de extreme droogte, meldt de Franse agrarische statistiekdienst Agreste. De toch al relatief lage melkprijs ten opzichte van andere landen daalde verder.

Droogte+zorgt+voor+dip+Franse+melkproductie
© Pixabay

Normaal gesproken daalt de melkproductie in augustus vanwege de zomerse temperaturen altijd wel iets, deze daling is echter extreem. Overigens ligt de productie dit jaar bijna iedere maand lager dan in 2021. Enkel in juli lag deze juist hoger.

Voor augustus bedroeg de standaard melkprijs 43,30 euro per 100 liter met 3,8 procent vet en 3,2 procent eiwit. Dat is 20 cent lager dan in juli. Toch is dit ten opzichte van augustus 2021 nog altijd 22 procent hoger. De biologische melk werd wel duurder. De standaardmelkprijs daarvan steeg van 47,60 euro in juli naar 49,30 euro in augustus. Dat was augustus 2021 nog 48 euro. In mei lag de biologische melkprijs nog onder de gangbare.

Wel daalde de aanvoer van biologische melk verder in augustus, die maakt nog maar 5 procent uit van de totale aanvoer. Dat is hetzelfde niveau als in januari en februari dit jaar. In mei werd het hoogtepunt bereikt met 6,2 procent. Ook in mei 2021 was er een hoogtepunt dat jaar. Waarschijnlijk komt dat doordat een aantal biologische melkveehouders de koeien in het voorjaar laat afkalven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer