FrieslandCampina herfinanciert doorlopend kredietfaciliteit duurzamer

Koninklijke FrieslandCampina heeft een nieuwe doorlopende kredietfaciliteit afgesloten van 1,25 miljard euro voor een periode van vijf jaar, met twee opties tot verlenging van maximaal twee jaar. De faciliteiten zijn gekoppeld aan vier indicatoren op het gebied van duurzaamheids- en voedingsdoelstellingen van de coöperatie.

FrieslandCampina+herfinanciert+doorlopend+kredietfaciliteit+duurzamer
© Nieuwe Oogst

De doorlopende kredietfaciliteit bevat een aan duurzaamheid gekoppelde prijsaanpassing op basis van jaarlijkse prestatie-indicatoren. Zo gaat het om indicatoren die zich richten op vermindering van broeikasgasemissies, zoals die ook in het klimaatplan van FrieslandCampina zijn verwerkt. Dit betekent niet alleen een reductie door het bedrijf zelf, maar ook door leden-melkveehouders van 33 procent in 2030 ten opzichte van 2015.

Ook zijn er prestatie-indicatoren die zich specifieker richten op het recyclebaar maken van verpakkingen en het verbeteren van de voedingswaarde van de producten van FrieslandCampina. Hiervoor heeft de coöperatie de FrieslandCampina Global Nutritional Standards in het leven geroepen.

De nieuwe faciliteit vervangt de huidige, die in oktober 2024 afloopt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer