David Cutter treedt toe tot directie FrieslandCampina

David Cutter is benoemd tot lid van de vijfkoppige directie van Koninklijke FrieslandCampina. De Australiër wordt als Chief Supply Chain Officer verantwoordelijk voor een efficiënte keten, de samenwerking met leveranciers en afnemers.

David+Cutter+treedt+toe+tot+directie+FrieslandCampina
© Twan Wiermans

Per 3 oktober treedt hij in dienst bij Nederlands grootste zuivelcoöperatie. Cutter heeft ervaring op het gebied van integraal ketenbeheer opgedaan in een periode van ruim dertig jaar. Hij was verantwoordelijk voor het leveringsnetwerk van grote bedrijven, zoals PMI, SC Johnson en Diageo.

Bij laatstgenoemde bedrijf, een Britse multinational op het gebied van bier en gedestilleerde dranken, werkte Cutter meer dan zestien jaar in leidinggevende functies en de laatste vijf jaar bekleedde hij de functie van President Global Supply & Procurement. Deze functie combineerde hij met de rol van Chief Sustainability Officer. Bij Diageo werkte hij nauw samen met klanten en leveranciers van verpakkings- en landbouwproducten.

Productienetwerk

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina, is blij met de komst van Cutter. 'De snel veranderende wereldwijde zuivelmarkt vraagt om een wendbaar en efficiënt productienetwerk. De nieuwe Chief Supply Chain Officer zal als lid van de executive board de effectiviteit van de supply chain verder verbeteren met aandacht voor onder meer technologie, procesvereenvoudiging en duurzaamheid. Ik ben blij dat David Cutter in deze belangrijke functie tot onze executive board zal toetreden.'

De directie (executive board) van FrieslandCampina bestaat vanaf 3 oktober uit vijf personen. Naast Cutter zijn dat Hein Schumacher (Chief Executive Officer), Hans Janssen (Chief Financial Officer), Geraldine Fraser (Chief People Officer) en Roel van Neerbos (President FrieslandCampina Food & Beverage).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer