Verlagingspercentage pootgoed hoger dan vorig jaar: 21 procent

Na ruim de helft van de genomen monsters blijkt dat het verlagingspercentage van de nacontrole in pootgoed hoger uitkomt dan vorig jaar rond deze tijd. Dat meldt keuringsdienst NAK.

Verlagingspercentage+pootgoed+hoger+dan+vorig+jaar%3A+21+procent
© NAK

De verlaging in de nacontrole van pootgoed ligt nu op 21 procent. Vorig jaar noteerde het verlagingspercentage rond deze tijd 16,6 procent. 1,8 procent is dit jaar afgekeurd. Volgens NAK loopt de nacontrole dit jaar voorspoedig. Wel geeft de keuringsdienst aan dat er dit jaar door de hoge virusdruk in de nacontrole meer aanvragen zijn voor tweede onderzoeken. Dat legt extra druk op het laboratorium.

NAK heeft nu ongeveer de helft van de monsters genomen en ruim 35 procent van de uitslagen is al verstuurd. Deze aantallen zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar rond deze tijd. Wat betreft de integrale toetsing op bruin- en ringrot loopt de voortgang dit seizoen mooi gelijk op met die van afgelopen jaren.


Hetzelfde geldt voor de vorderingen van alle toetsen die het laboratorium van NAK doet. Hier vallen onder meer ook de nacontrole op virus, toetsing op Meloidogyne chitwoodi en Meloidogyne fallax onder. Ook hierbij is de voortgang vergelijkbaar met die van afgelopen jaren. Rond week 46 verwacht NAK het grootste deel klaar te hebben, mits de medewerkers in het huidige tempo door kunnen werken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer