Annie 221 Fleckviehkoe van het jaar

Annie 221 van familie Harbers-Ruesink uit het Gelderse Borculo is 9 september tijdens de Fleckviehdag uitgeroepen tot Fleckviehkoe van het jaar 2022. Na twee uitgestelde edities van zowel de Koeverkiezing als de Fleckviehdag was het dit jaar mogelijk om dit evenement te houden.

Annie+221+Fleckviehkoe+van+het+jaar
© Harry van Leeuwen

De Fleckviehdag werd in samenwerking met Bayern Genetik gehouden op het erf van familie Harbers-Ruesink. Dit familiebedrijf kenmerkt zich door de grote passie voor fokkerij. Op het bedrijf worden zowel Fleckvieh- als Red Holstein-koeien gebruikt.

Leden van het Fleckvieh Stamboek hadden voor de Koeverkiezing ruim 25 koeien aangemeld. Na een voorselectie door de jury, veehouder Hans van Soest en Theo Vermöhlen die werkzaam is bij Bayern Genetik in Duitsland, bleven drie finalisten over. De twee overige finalisten waren Kelly 42 (v.BFG Ilja) van familie Kamphuis uit Overijsselse Vroomshoop en de achtstekalfs Lucie 103 (v. BFG Round Up) van familie Kroezen uit het Gelderse Silvolde.


Vakjury en publieksstemmen

De uitslag wordt voor de helft bepaald door de vakjury en voor de andere helft door de stemmen van het publiek via de website van het Fleckvieh Stamboek. De uitslag was zowel bij de vakjury als bij het publiek gelijk. Annie 221 eindigde als eerste, respectievelijk gevolgd door Kelly 42 en Lucie 103.

Annie 221 (v. BFG Westland) is in de ogen van de jury een fraai gebouwde Fleckviehkoe en combineert haar fraaie exterieur met een beste melkproductie en goede vruchtbaarheid. Het is een tweedekalfs koe met veel potentie voor de toekomst en is binnen de koppel van familie Harbers-Ruesink een echte uitblinker.


Studiereis

Familie Harbers-Ruesink ontving een waardebon voor een studiereis voor twee personen naar het Duitse Beieren, aangeboden door Bayern Genetik. De prijzen voor de overige finalisten bestonden uit spermabonnen, aangeboden door CRV en Xsires.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer