Wille-telg Josje 109 Fleckviehkoe van het jaar

Op de Fleckviehdag, woensdag in Blankenham, is Josje 109 van de familie Harbers-Ruesink uit Borculo uitgeroepen tot Fleckviehkoe van het jaar 2018. Deze 4ekalfs Wille dochter combineert een melkproductie en exterieur met functionele kenmerken als vruchtbaarheid en uiergezondheid.

Wille%2Dtelg+Josje+109+Fleckviehkoe+van+het+jaar
© veeteelt eigen foto

Tevens was Josje 109 de favoriet van zowel jury als publiek, dat via een website op de drie genomineerden kon stemmen. Maar liefst 49 procent van de stemmers koos voor Josje. Naast Josje 109 (v. Wille), bestond de top drie uit Trees 99 (v. Rau) van de familie Hendriksen in Blankenham en Henette (v. Wildwest) van de familie Esselink uit Lochem.
.

Ieder jaar een kalf

Josje 109 (Wille x Enrico) produceerde vooralsnog in 899 dagen 28.813 kilo melk met 4.54 procent vet en 3.69 procent eiwit. Daarbij kalfde ze telkens precies op een jaar af en ze heeft een lacatiewaarde van 108.

De verkiezing Fleckviehkoe van het jaar wordt jaarlijks georganiseerd door het Fleckvieh Stamboek. Veehouders hadden 73 koeien opgegeven, die allemaal voldeden aan de strenge criteria: bovengemiddelde lactatiewaarde, korte tussenkalftijd en bijbehorend inseminatiegetal en een laag gemiddeld celgetal.

De Fleckviehdag werd gehouden in samenwerking met X-Sires op het bedrijf van de familie Hendriksen te Blankenham. Op dit bedrijf wordt Fleckvieh gebruikt in rotatiekruising met Holstein Frisian en Brown Swiss.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer