Varkenshouders roepen oktober uit tot Porktober

In navolging van hun collega's in Engeland en de Verenigde Staten roepen Nederlandse varkenshouders de maand oktober uit tot Porktober. De maand waarin varkens van oudsher naar de markt werden gebracht, wordt nu de maand waarin veehouders de buitenwereld laten zien hoe zij voor hun dieren zorgen en in gesprek gaan met geïnteresseerden.

Varkenshouders+roepen+oktober+uit+tot+Porktober
© The Pigstory

Door de strenge regels en de professionalisering in de varkenshouderij is het voor burgers niet gemakkelijk om zich een goed beeld te vormen van de Nederlandse varkenshouderij. Daarom willen varkenshouders voortaan elk jaar ook in Nederland Porktober vieren.

In deze maand willen varkenshouders vooral zelf vertellen over het reilen en zeilen in hun sector en actiever het gesprek met consumenten aangaan om polarisatie en een fout beeld over de sector te voorkomen. Boeren willen met de maand Porktober ook vooral elkaar stimuleren om nog opener te zijn over hun eigen sector.


Meer informatie


Meer informatie en adressen van zichtstallen en informatie over de varkenshouderij zijn te vinden op www.thepigstory.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer