Nationaal Varkensmuseum zoekt overnamekandidaat

Voor het Nationaal Varkensmuseum in het Brabantse Eersel wordt een overnamekandidaat gezocht. Dat meldt eigenaar Bert van Aalst.

Nationaal+Varkensmuseum+zoekt+overnamekandidaat
© Nationaal Varkensmuseum

Het museum begon in 2001 als kijkboerderij met glazen wanden in de stallen en deelnemer van 'Varkens in zicht'. Omdat het varkensbedrijf te klein was en de interesse van Van Aalst meer lag in de recreatieve sfeer, ontstond het idee voor het Nationaal Varkensmuseum. Dat belicht de geschiedenis van de Nederlandse varkenshouderij. In de lege stallen kwamen historische en moderne stalinrichtingen en plaatste hij vitrines met bezienswaardigheden.

Van Aalst begon in 2005 met het verzamelen van varkensbeeldjes. De collectie groeide in de loop der jaren uit tot meer dan tienduizend beeldjes in allerlei formaten en materialen. De diverse items geven een mooi beeld van de geschiedenis van de varkenshouderij.

Geen opvolger

'Omdat er geen opvolger in beeld is, zoeken wij naar een passende oplossing', zegt Van Aalst. Hij biedt daarom de inventaris van het museum ter overname aan. 'Voor een varkensbedrijf dat op zoek is naar een nieuwe neventak, is dit zeker een mooie uitdaging.' Om een beeld te krijgen van het museum kan de website worden bezocht. Op YouTube vertelt Van Aalst in 'Bert spaart varkens' over zijn collectie.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer