Dijkverhoging nodig door droogtemaatregelen

De dijk langs de Ringvaart in de buurtschap Kortenoord in het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan den IJssel is opgehoogd met waterzakken omdat er water over de dijk liep. Dat heeft met de droogtemaatregelen te maken, stelt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Dijkverhoging+nodig+door+droogtemaatregelen
© Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Het hoogheemraadschap plaatste deze zogenoemde slamdam, omdat in het weekend water uit de Ringvaart over de kop van de dijk liep. Dit komt doordat het waterpeil in de Ringvaart is verhoogd om de indringing van zoutwater vanuit zee tegen te houden. De waterstand is zo hoog geworden, dat er water over de dijk klotste.

Maar de dijk heeft een sterke kleilaag en kan dat water wel aan, aldus het hoogheemraadschap. De waterbeheerder blijft de situatie in Kortenoord scherp in de gaten houden.

De verhoging van het waterpeil is onderdeel van de maatregelen om voor voldoende zoetwater te kunnen blijven zorgen in het gebied. Ook houdt het hoogheemraadschap op sommige plekken het maximumwaterpeil aan binnen het peilbesluit en wordt het water vastgehouden. Het aanhouden van een hoger waterpeil gebeurt bijvoorbeeld op de Rotte en in de polders in de Krimpenerwaard.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer