Mais beregend vanwege droogte

'Met de sleepslangcombinatie en twee kanonnen erop zijn we de mais aan het beregenen', vertelt Koen ten Kate van melkveebedrijf Ten Kate in het Drentse Koekange. 'Niks doen lijkt ons niet de beste optie met de aankomende droogte.'

Drie trekkers zorgen voor de aanvoer van het water, één pompt het water door via de sleepslang en één zorgt voor de beregening. Het beregenen is op deze manier wel duur, maar niet beregenen is geen optie voor Ten Kate. 'We brengen nu ongeveer 40 millimeter.'

De ondernemer hoopt dat ze het niet nog eens hoeven doen. 'Maar ik ben er bang voor. Als het weer droog blijft, en daar ziet het wel naar uit, trekken we hem erdoorheen en kunnen we 120 meter breed sproeien.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer