Bij John Reimert in Heino ligt de mooiste modderpoel van 2022

De mooiste baddergelegenheid voor varkens van 2022 is te vinden op het bedrijf van John Reimert in het Overijsselse Heino. Hij wint dit jaar de 'Mooiste Modderpoel-verkiezing'. Een wedstrijd die Wakker Dier dit jaar voor de achttiende keer organiseerde.

Bij+John+Reimert+in+Heino+ligt+de+mooiste+modderpoel+van+2022
© Wakker Dier

Reimert is vereerd met de prijs. 'Een modderpoel is fijn voor varkens. Je ziet ze genieten. Soms blijven voorbijgangers staan om te kijken.' Reimert wint de verkiezing omdat hij op zijn boerderij in Heino een fraaie modderpoel heeft die genoeg ruimte biedt voor al zijn varkens. Rondom de poel staan grote boomstammen en palen waar de varkens tegenaan kunnen schuren. Ook zijn er veel schaduwplekken.

In 2013 maakte Reimert de overstap van gangbare naar biologische varkenshouderij. 'Het is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt', zegt de varkenshouder. Reimert houdt 150 zeugen en zijn vleesvarkens zet hij af via De Groene Weg.

Jaarlijks organiseert Wakker Dier de Mooiste Modderpoel-verkiezing. Dit jaar voor de achttiende keer. Voor de verkiezing waren twee bedrijven geselecteerd. Naast het bedrijf van Reimert was dat de Beukentuin van de familie Baijens in Hoogeloon. Bijna vijfduizend mensen brachten dit jaar hun stem uit.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer